Kendičania ostraňujú škody po povodniach, voľby však nezanedbávajú

12.06.2010 Prešov

Kendice 12. júna (TASR) – V obci Kendice, okres Prešov, ktorá sa nevyhla povodniam a voda tu zaplavila vyše 90 rodinných domov, ľudia parlamentné voľby nezanedbávajú.
Volebnú miestnosť otvorili presne o 7. h a hneď v prvých minútach svoj hlas odovzdalo asi 15 voličov. Úplne prvým bol 86-ročný farár Jozef Ilavský, ktorý má v tejto obci trvalý pobyt. Uviedla to pre TASR predsedníčka okrskovej volebnej komisie Zuzana Hlavatá.
\"Ráno chodili predovšetkým starší ľudia, postupne však prichádzajú voliť aj mladší. Je sobota, pekné počasie, mnohí obyvatelia stále odstraňujú škody po povodniach. Očakávam, že najviac ich príde vo večerných hodinách, \" povedala Hlavatá.
Jedným z obyvateľov, ktorým rieka Torysa po pretrhnutí hrádze zaplavila rodinný dom, je aj Jozef Novák. Ten sa rozhodol odvoliť už skoro ráno, aby mohol do večera pokračovať v prácach na dome.
\"Už týždeň upratujeme a robíme na odstránení škôd, ktoré narobila voda, času je málo, ale voliť som prišiel. Verím, že nová vláda sa bude maximálne snažiť, aby sa zabránilo takýmto katastrofám, ktoré postihli aj nás, \" konštatoval dôchodca.
Do volebnej miestnosti postupne prichádzali aj mladší voliči, medzi ktorými bol i 24-ročný Kendičan. Konštatoval, že voľby sú raz za štyri roky a preto využil možnosť, aby mohol ovplyvniť ďalší chod tohto štátu. Od novej vlády a parlamentu očakáva, že urobí potrebné kroky na zníženie nezamestnanosti a bude sa viac venovať podpore mladých.
V Kendiciach žije vyše 1740 obyvateľov, v zoznamoch voličov majú zapísaných 1216 ľudí, 25 z nich vydala obec voličský preukaz a dvaja obyvatelia s trvalým pobytom, ktorí sa momentálne nachádzajú v zahraničí, požiadali o voľbu poštou.
 

Vyberte región